GESCHIEDENIS

 

 

La Demisa

 

Wij zijn lid van:

 

KNJV

 

Flatcoated Retriever Club

Golden Retriever Club Nederland

Nederlandse Labrador Vereniging

 

Nederlandse Retriever Club

Franse retriever club

 

Jachtgebruikshondenvereniging Antwerpen

 

Tictac - Florés - Santa (maart 2012)

 

Deze Kennelnaam is ontstaan uit mijn 1e drie flatcoats. La (Lana) Demi (Demi) sa (Saëm). 

 

Wie zijn wij

Guus en ik wonen, samen met onze 3 flatcoats (Lana, Santa en Florés), in Waalwijk. Wij wonen vlak bij de bossen/duinen en hebben in deze omgeving heel veel water want zwemmen dat doen flatcoats graag. Mijn passie ligt bij het werken met de flatcoats en dan met name jachttraining en de praktijkjacht. Al onze honden gaan mee in de praktijk en sinds 2009 doen we ook mee aan veldwedstrijden. Verder worden onze honden uitgebracht op workingtesten (Nederland en België) OWT's, certificaatdagen, KNJV proeven en MAP's. Met mijn 1e twee zelfgefokte teefjes (Grace en Santa) heb ik meerdere A diploma's gehaald, de 3e generatie (Florés) is hiervoor volop in training. Ook lopen wij shows met alle honden maar daar ligt niet echt mijn passie. Lana mag lekker genieten van haar oude dag, met Santa en Florés wordt intensief gewerkt. We verwachten eind 2012 weer een nest. 

 

13 september 1995

werd onze 1e flatcoat geboren, Swallowsflight Dark Tender Saëm. Door de komst van Saëm ben ik pas echt verliefd geworden op dit ras.

 

4 oktober 1996

werd onze 2e flatcoat geboren, Swallowsflight Dark Yester Demi. Demi is de stammoeder van onze kennel.

 

14 februari 1998

werd onze 3e flatcoat geboren, Swalllowsflight Raven Ivana Lana. 

 

6 januari 1999

hebben wij Saëm moeten laten inslapen. Zij had de meest agressieve vorm van botkanker.

 

20 november 2000

kreeg Demi een zeer ernstig auto ongeluk. Zij was er bijna niet meer geweest. Ze is in totaal 6 keer geopereerd en heeft meerdere keren in het gips of ijzeren pinnen gezeten. Haar achterpoot was grotendeels verbrijzeld. Door alle operaties hebben ze het voor elkaar gekregen dat zij haar achterpoot voor 95% kan gebruiken. Ze schijnt er zelf geen last van te hebben.

 

9 september 2001

werd ons 1e nest geboren (filmsterren). Kenzed High Flyer x Swallowsflight Dark Yester Demi. Uit dit nest hebben wij een leverkleurige teef aangehouden. La Demisa Grace Kelly. Met de komst van Grace ben ik pas echt fanatiek in de jacht geworden. Op de leeftijd van 12 maanden haalde ze met gemak een KNJV B diploma en met haar ben ik voor het eerst meegegaan naar Frankrijk op jacht. 

 

5 april 2005

werd ons 2e nest geboren (popsterren). Flat Castle's Olympic Thorch x La Demisa Grace Kelly.  

 

4 oktober 2006

Demi (onze stammoeder) wordt 10 jaar. Wat een heerlijk gevoel om deze geweldige hond nog steeds, in goede gezondheid, bij ons te hebben. Ik hoop dat dat nog een paar jaartjes zo blijft.

 

30 oktober 2006

werd ons 3e nest geboren (eilanden). Dark Devotion Hip Gorgeous Gleam x La Demisa Grace Kelly. Uit dit nest hebben wij voor de 2e keer een leverkleurige teef aangehouden. La Demisa Ilha de Santa Catarina.

 

2007

Ik genoot van 4 flatcoats om me heen, 3 generaties, dat blijft toch een prachtig gezicht. Helaas ging het met Demi (Swallowsflight Dark Yester Demi) niet goed, naar maanden van onderzoeken, scans en heel veel pijnstillers besloten wij op 21 september om haar te laten inslapen. Ze zou 2 weken erna 11 jaar geworden zijn. Onze stammoeder, we missen haar nog steeds.

 

Maar 2007 was ook een heel mooi jaar, zeker op werkgebied. Grace haalt op 11 augustus haar KNJV A diploma en in oktober sluiten we voor haar het wedstrijden seizoen af met een A workingtest certificaat. Santa gaat in augustus haar 1e wedstrijd lopen op de leeftijd van 9 maanden. Ze haalt 3 C diploma's (1e, 2e en 3e) en loopt daarna 2 workingtesten (1e met 90 punten!)

 

Op ruim 5 jarige leeftijd laat ik van Grace haar heupen opnieuw foto's maken, ze krijgt de uitslag: HD B!

 

 

De bekers die Grace en Santa wonnen in 2007.

 

2008

De HD uitslag van Santa komt binnen, HD A! Ze heeft nu alle onderzoeken achter de rug en is vrij van alles, we kunnen plannen gaan maken met haar. Eind 2009 willen we een nest met haar fokken en zelf een teefje aanhouden. De reu heb ik al heel lang op het oog...

 

Door een blessure aan haar pols heeft Grace heel wat maanden de training moeten missen. In juli pakken we de training weer op en in oktober lukt het nog net om een MAP A samen te lopen. Helaas lukt het ons niet een diploma in de wacht te slepen. 

 

Santa doet het niet slecht op de shows die we lopen, 4U in Eindhoven, op de clubmatch werd ze 1e in de jongenhonden klasse van de 18 honden! Ook won ze de Pepper trofee (beste leverteef). Daarna scoort ze in Rotterdam nog een 1U en in Maastricht een 1ZG. We besluiten het showen even te laten voor wat het is dit jaar.

 

Santa haalt 3 mooie KNJV B diploma's (1e). Ze mag starten in de B1 workingtesten. Ze loopt er 3 en scoort hier helemaal niet slecht, we sluiten het wedstrijden seizoen af met een 5e plaats.

 

Met Lana gaat het nog steeds goed, in februari wordt ze 11 jaar. Ze loopt nog steeds alle wandelingen mee en is nog steeds even vrolijk als altijd. Eenmaal thuis valt ze in een hele diepe slaap. We hopen nog lang van haar te kunnen genieten!

 

2009

We beginnen het jaar met workingtesten, Santa loopt in de B1 niet slecht. Op de 3e wt van dit jaar wordt ze 4e en kwalificeert zich hiermee voor de B2. Ook loopt ze voor het eerst in de Novice klasse in België. De 1e haalt ze maar de 2 erna blijken toch best pittig te zijn. 

 

Op 1 juni halen we in Frankrijk de Epreuve B en begin oktober lopen we onze 1e veldwedstrijden in Frankrijk. Santa haal op de 1e dag een G, daarna 2 x een ZG. Santa mag op shows nu uitgebracht worden in de gebruikshonden klasse. In augustus loopt ze haar 1e B2 die ze net niet haalt maar haar 2e B2 wt is een succes, ze wordt 4e. Op de MAP van de FRC in september wordt ze 2e met 528 punten.

 

Santa wordt veel eerder loops dan verwacht en wordt begin oktober in Frankrijk gedekt, op 10 december bevalt ze van 3 pups. Uit dit nest gaan wij een teefje aanhouden, haar naam wordt Florés. (La Demisa Florés Fast and Furious)

 

2010

Lana is op 14 februari 12 jaar geworden, ze loopt nog steeds alle wandelingen mee! Grace is definitief met pensioen gegaan, trainen doe ik nu volop met Santa en Florés en daar heb ik mijn handen vol aan. Nadat begin februari de pups de deur uit zijn gegaan heb ik de training met Santa weer opgepakt, 5 weken later loopt ze haar 1e wedstrijd. De OWT van de goldens in Weert, met 74 punten wordt ze 2e. Op 29 augustus loopt Florés haar 1e wedstrijd, de certificaatdag van de FRC in Almere, met 47 punten wordt ze 1e!

 

Begin oktober ga ik met Santa naar Frankrijk voor haar 1e veldwedstrijd, ze haalt niet alleen 2 keer een ZG maar ook een 1U CACT. In oktober loopt Santa een wt bij de labradors en de goldens, op beiden wt's wordt ze 2e in de B2. Santa haalt op de Fields in Préseau een 3U en een 4U, hiermee is ze Trialer '10!

 

2011

Lana wordt op 14 februari 13 jaar, het gaat nog steeds heel goed met haar!

 

Florés heeft, in het voorjaar,  aan alle (5) workingtesten in Nederland deelgenomen en doet dat niet slecht. De 1e (goldens) won ze met 94 punten, verder nog een 2e plaats bij de Labrador Kring. Op 3 juli haalt ze bij de labradors een B diploma met 72 punten en een 2e plaats. Ze loopt 2 KNJV proeven, in Lunteren zelfs een B met 74 punten en een 1e plaats! Op 16 oktober onze 1e B1 workingtest, een beetje een teleurstelling omdat ze niet laat zien wat ze kan. We halen wel een certificaat maar met slechts 63 punten. Op 27 november doet ze mee met de Hekkensluiter in Son en Breugel, ze werkt fantastisch. Met 90 punten wint ze de B1 klasse, een mooie afsluiting van het jaar.

 

Santa loopt in het voorjaar verschillende clubdiplomadagen/certificaatdagen maar een A halen lukt maar niet. In juni doet ze mee met de workingtest van de FRC in de B2, met 80 punten wordt ze 1e. Daarna krijgen we verschillende KNJV proeven maar die A, helaas.... Op 8 oktober haalt ze bij de FRC in Ewijk als enige een prachtig A certificaat en wordt met 91 punten 1e! Op 6 november onze 1e A workingtest en ze doet het geweldig, met 76 punten worden we 4e. Als afsluiting van het jaar doen we mee met de workingtest van de tollers in Ottersum, met 82 punten worden we 2e in de A!

 

Grace (La Demisa Grace Kelly) wordt op 9 september 10 jaar, helaas weten we op dat moment al dat ze heel erg ziek is, 2 kwaadaardige tumoren op haar rechter achterpoot. Nadat we de uitslag krijgen is ze nog bijna 6 weken bij ons geweest, toen moesten we besluiten haar te laten gaan. Op 14 september is ze ingeslapen, het verdriet is enorm, ons 1e zelfgefokte teefje. 

 

2012

Lana wordt op 14 februari 14 jaar! Op 28 juni hebben wij haar laten inslapen, bijna 14,5 jaar oud, ze was gewoon op.

 

Tictac komt op 14 maart tijdelijk bij ons wonen. Het is een engelse cocker spaniel reu van 4 jaar uit werklijnen. We zijn ontzettend gek op hem en besluiten definitief voor hem te kiezen, hij krijgt een eigen pagina op de website.

 

Santa doet in maart mee aan 2 OWT's in de open klasse, helaas missen we op beiden proeven 1 dummy dus geen diploma. Op 31 maart doen we voor het eerst mee met de BKB, ze wint met 366/400 punten. Een geweldige prestatie waar ik echt heel erg trots op ben! In juni loopt ze haar 1e A workingtest van dit jaar bij de FRC in Almkerk, met 84 punten wordt ze 3e en hiermee kwalificeren wij ons voor de BKB van 2013. Op 4 augustus haalt ze haar KNJV A en wordt met 92 punten 1e en op 11 augustus haalt ze haar 2e en wordt met 85 punten 3e! Santa haalt op de MAP van de FRC haar 1e A diploma, in Lunteren halen we een 2e MAP A diploma. We sluiten het jaar af met de workingtest van de FRC, met 83 punten wordt ze 1e! Inmiddels heeft ze 11 A diploma's.

 

Florés doet in februari mee met de Koud Wild Test van de GRCN. De eindbeoordeling is dat ze geschikt bevonden is voor veldwedstrijden. Op de workingtest van de labradors wordt ze 3e en bij de flatcoats 2e. Op haar 1e OWT van de NRC doet ze het niet slecht, ze wordt 4e. Ook haalt ze haar Epreuve B in april. Florés wordt uitgenodigd voor de OWT Finale 2012 en scoort met 94 punten een 2e prijs in de starters klasse. Ze haalt een 3e prijs op de waterworkingtest in Beerse met 97 punten en krijgt daardoor een uitnodiging voor de Belgische workingtest finale waar ze met 85 punten 4e is geworden. Op 31 juli doen we voor het eerst mee aan een NOVICE veldwedstrijd op de duiven, ze krijgt de kwalificatie "Goed". In oktober doet ze voor het eerst mee aan de MAP's en haalt 2 mooie B diploma's. 

 

2013

Santa doet in maart mee aan de BKB en wordt 2e. Op 17 maart haalt ze op de OWT van de NLV in de open klasse alle apporten binnen! Santa loopt 6 MAP's, wordt 2 keer 4e en 1 keer 6e. Op de PJP te Arnemuiden worden we 5e. 

 

Florés begint eind september weer met wedstrijden lopen, nog niet helemaal lekker in haar vel gaan de wedstrijden eigenlijk niet slecht. Op de MAP in Neede wordt ze 3e en de 4 workingintesten in de B2 gaan best goed. Ze haalt op de 1e 3 alles binnen, wordt 1e en 4e. Op de laatste wt in St. Oedenrode scoort zij op 3 proeven het hoogst van iedereen, helaas is het brede over water wat te veel gevraagd en dus 0 punten op die proef. De verassing was groot dat we gewoon 3e werden! Trots op mijn meisje....

 

Jillisz Op 5 juli werd ons 5e nest geboren van Envy en Florés. Het zijn er 9, 4 reutjes (2 lever) en 5 teefjes. Uit dit nest hebben wij een teefje aan gehouden, La Demisa Jillisz July-Lin (Jillisz). Het is een heerlijk open en vrij meisje. Heel rustig ben ik begonnen om haar te trainen, we doen nog niks aan apporteren want het werken zit er wel in. Ze is super snel, heeft een goede neus, een sterk geheugen en is heel erg op mij gericht. Allemaal dingen die ik zo graag zie in een flatcoat. Ik ben nu al heel trots op haar!

 

 

 

Saskia de Kort, 5 december 2013.