KENNELNIEUWS

 

 

 

16 januari 2014

De planning qua wedstrijden is voor het 1e half jaar klaar voor de meiden. Zie: Santa - Florés en Jillisz. Leuk om met 3 generaties wedstrijden te lopen!

Ook ben ik super blij eindelijk weer een training te gaan volgen met Florés die echt bij ons past. Lekker op niveau (open klasse) trainen tussen die field trial labradors bij Rinus Heijmans en Richard van Chaam. Op 1 februari begint de training maar uiteraard ben ik die dag met Santa op de Midwinterworkingtest in Loon op Zand. Heel misschien kan Jillisz daar straks ook gaan trainen.

 

Op 28 december hadden we een wandeling met 5 van de Lin-Lee pups. Christel maakte een paar prachtige foto's.

 

 

26 december 2013

In december maak ik altijd een planning voor de wedstrijden die ik in 2014 wil gaan lopen. Wat wil ik met welke hond? Met Santa wil ik nog 2 wedstrijden doen, de Midwinterworkingtest en de BKB. Met Florés ga ik OWT's lopen en me daarna richten op een KNJV A diploma. Tussendoor hoop ik ergens nog een Club A te halen. Met Jillisz een C diploma zodat ik aan C wt's kan deelnemen. Bijzonder want dit wordt volgens mij het 1e jaar dat ik met 3 generaties wedstrijden loop in hetzelfde jaar. De planning is rond, over een maand zullen Santa en ik weer van start gaan...

 

5 december 2013

Afgelopen zondag hadden we de laatste wedstrijd van het jaar, de Hekkensluiter. Samen met Santa heb ik mee gedaan in de open klasse. Was een leuke dag en ook nog eens mooi weer, Santa haalde alle apporten binnen en werd met 76 punten 6e.

 

Afgelopen dinsdag mochten we mee op jacht in België, een nieuwe jacht voor mij. Jeetje mina, wat een drukke dag. Met 288 stuks wild en 4 honden was het hard werken. Hoewel het in Nederland erg mistig en koud was hadden wij een stralende blauwe lucht met de hele dag zon! Echt genieten....

 

26 november 2013

We hadden een druk weekend, een 'meiden-weekend". Vrijdag hebben Santa en ik mee gedaan aan de PJP te Arnemuiden, super leuke dag gehad. Leuke proeven, goede organisatie, leuke A groep en.... alle apporten (12) binnen gehaald. Van de provincie Brabant zijn wij 5e geworden. Super trots!!

 

Zaterdag mocht Jillisz mee trainen in de Lin-Lee puppy trainingsgroep. JP heeft de training gegeven zodat ik me volledig op Jillisz kon richten. Ik vond het knap dat ze zich, met al die afleiding, best goed kon concentreren op wat ik van haar vroeg. Silvia Renders is de hele training aanwezig geweest en heeft onderstaande, prachtige foto's gemaakt! Nogmaals dank je wel Silvia!

 

 

 

Zondag heb ik met Florés mee gedaan aan de workingtest van de tollers in St. Oedenrode. Jeetje wat een pittige proeven, zeg maar gerust op A niveau maar Florés heeft zo mooi gewerkt, helaas was het brede water iets te veel voor haar op dit moment. De verassing was enorm toen bleek dat wij op 4 proeven 71 punten scoorde en een 3e plaats. Op 3 proeven scoorde zij het hoogste van alle B2 honden, op 1 proef zelfs als enige hond 20 punten (zelfs de A honden kregen dat niet voor elkaar...) Toch wel heel erg trots op haar, de wedstrijden zitten erop voor haar dit jaar. Volgend jaar nieuwe doelen.... 

 

4 november 2013

Vanmorgen is Florés laparoscopisch gesteriliseerd. Ik heb een prachtige dochter van haar en ik (en zij vast ook) heb geen zin meer in onzekerheid tijdens het werken door hormonen. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een hondje gehad wat daar zoveel last van had. Florés, die normaal heel zeker is in het werken, supersnel en vol passie, die echt leeft om te werken..... het is al een tijdje zoek. Ik was er nu echt klaar mee. Ik hoop dat 2014 een jaar voor ons beiden wordt waarin wij ons lekker kunnen richten op het werken, een A diploma halen, dat moet zij normaal gezien makkelijk kunnen!

 

3 november 2013

De workingtest van de FRC in Oldenzaal, ook hier weer mee gedaan met Florés in de B2. Helaas was ze op alle proeven heel onzeker, jammer want de proeven had ze normaal gesproken met 2 vingers in haar neus gedaan. Het maakt me zo verdrietig om haar zo te zien, wetende wat ze kan als ze lekker in haar vel zit. Van mijn turbootje was deze dag nog weinig over. Toch sta ik er dan wel van te kijken dat ze geen 1 apport mist, een diploma met 69 punten. Niet echt iets om over te schrijven...

 

30 oktober 2013

Santa is jarig, 7 jaar alweer.... Wat gaat de tijd toch snel!

 

26 oktober 2013

De workingtest van de chessen in Laren, met Florés mee gedaan in de B2. Op 3 proeven liet ze mooi werk zien, op 2 proeven ging het echt heel moeizaam... Toch haalde ze alles binnen en werd met 79 punten 4e.

 

20 oktober 2013

Afgelopen maandag hadden Santa en ik een MAP in Leidschemdam, de middag A proef is ons niet gelukt, ze wilde simpelweg het brede water niet over zwemmen. Buiten dat vond ik haar truttig en traag, ze lijkt wel schijnzwanger. Omdat ze een paar maanden geleden geholpen is verwacht je dat eigenlijk niet (meer) maar het is blijkbaar wel mogelijk. Om die reden besloten de laatste MAP (Neede) niet meer met haar te doen. We hebben 3 mooie MAP's gelopen met 2 keer een 4e plaats en 1 keer een 6e plaats, vind dat toch wel een mooie prestatie.

 

Gisteren heb ik met Florés meegedaan aan de MAP in Neede. Ze zit nog steeds niet voor 100% lekker in haar vel maar we zijn zeker wel op de goede weg. Sommige dingen gaan haar heel makkelijk af en soms is ze toch even onzeker met het vertrekken. Toch haalde ze alle apporten binnen, wat achteraf gezien best heel knap was want van de 24 B honden lukte er dit maar 5. We zijn 3e geworden. Onze doelen voor dit jaar zijn bereikt, we zijn helemaal klaar in de B, niet alleen met MAPPEN maar ook in de B2 wt's. We gaan de laatste 3 wt's van dit jaar nog wel doen, gewoon omdat we dat samen graag doen en om meer ervaring op te doen in het dirigeren en lopen van slepen op wedstrijden.

 

 

12 oktober 2013

Met Florés mee gedaan aan de workingtest van de NLV in Oudewater in de B2 klasse. Geweldige locatie, mooi weer en we zaten in een leuke groep. We begonnen lekker, al enige van de groep haalde Florés op de 1e proef beiden apporten binnen. Een sleep met een eend en zoeken in een kersen boomgaard naar een kale dummy. Die had zij in een mega rap tempo binnen. Bij de 2e proef werd ze bij de 3e dummy een beetje onzeker dus dat zag er niet heel fraai uit maar wel binnen. De 3 proeven daarna deed ze geweldig, wat heb ik staan genieten! Toch was het een verassing dat we met 90 punt gewoon 1e zijn geworden. Zo trots op mijn meisje, zo kort na haar nest....

 

11 oktober 2013

Met Santa naar de MAP in de Bilt. Een hele moeilijke A proef waar de 1e 5 honden de kraai niet binnen haalde. In de ochtend moest ik met de A proef als 1e beginnen en zo ook in de middag met de A proef. (dat de organisatie dat niet omdraait in de middag snap ik niet...) De kraai niet binnen, aangezien het zo koud was en al de hele dag regende heb ik de laatste 2 proeven laten zitten en ben lekker naar huis gegaan!

 

5 oktober 2013

Met Florés naar de MAP in Lunteren, helaas 2 gemist dus geen diploma...

 

29 september 2013

De MAP in Oldenzaal met Florés. De 1e proef begon ze heel onzeker en daardoor kwam de eend niet binnen. (Dubbele zoek in het bos) Florés even apart genomen en wat laten zoeken, lijntje met verleiding en wat spelen met een dummy bal. Ze werd heel vrolijk en zo gingen de volgende 2 proeven best goed. Na de lunch haalde ik haar uit de auto en leek het wel alsof ze de hele dag nog niets gedaan had! De volgende 3 proeven ging ze als een speer en heb ik voor het eerst ( na een jaar geen wedstrijden) weer staan genieten van mijn hondje! WAUW wat ging ze mooi! Geen diploma maar wel heel trots!

 

 

28 september 2013

De MAP in Langbroek met Santa, pittige A proeven maar we hebben alles binnen gehaald en met 488 haalde we een mooie 6e plaats.

 

 

24 september 2013

Afgelopen zaterdag hebben Santa en ik mee gedaan met de MAP in Biddinghuizen. Wat is dat toch een gaaf terrein, de proeven liepen wat uit maar het was droog en we zaten in een leuke groep. Santa begon super op de A proef met 100 punten! Daarna ging het ook niet slecht en zo werden we 4e met 510 punten! 

 

 

 

Aanstaande zondag ga ik met Florés mee doen met de MAP in Oldenzaal van de FRC. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaat doen, zo snel na het nest. We gaan er in ieder geval een leuke dag van maken.

 

Jillisz groeit als kool en leert snel en graag. Vandaag ben ik met haar naar de afgraving geweest in Drunen, prachtig water wat heel langzaam diep wordt. Waadpak aan en kijken wat ze doet. Nou, voordat ik het in de gaten had zwom ze al achter me aan. Ik heb haar een paar keer een mini dummy laten halen en uiteraard deze steeds iets verder gegooid, maakte haar niets uit. Daarna heb ik, toen ze met Tictac langs het strandje aan het rennen was, haar geroepen terwijl ik best ver in het water stond. Samen met Tictac kwam ze heel gedreven naar me toe gezwommen, zo gaaf!

 

13 september 2013

Een drukke tijd achter de rug, de pups zijn allemaal uitgevlogen en doen het goed bij hun nieuwe baasjes. Tijd voor mijn website vinden lukte me niet, ik ga nu een serieuze poging wagen om het hier weer te gaan bijhouden. Ik zal het Lin-Lee nest toevoegen aan mijn site en een pagina maken voor Jillisz, het teefje wat wij hebben aangehouden. Wordt aan gewerkt...

 

Inmiddels is het MAP seizoen begonnen, Santa en ik begonnen in Kerkwijk afgelopen vrijdag. Het was een warme dag maar een super leuke locatie, goede organisatie en we zaten in een leuke groep. Santa heeft het goed gedaan, ze haalde niet alleen alle apporten binnen maar ook een 4e plaats! Heel trots ben ik op haar, op naar de volgende.

 

30 augustus 2013

 

13 juli 2013

Helaas, de wt van de GRCN op 31 augustus heb ik moeten afzeggen, het is niet anders. De laatste pup gaat op 1 september naar zijn nieuwe baas en daar wil ik uiteraard graag bij zijn. Vanaf 6 september dus pas de 1e wedstrijd.

 

8 juli 2013

Vanaf nu is er een dagboek geopend over Florés en haar pups! Kijk bij: Dagboek Florés.

 

6 juli 2013

Gisteren zijn de pups geboren, 9 in totaal. We hebben 5 zwarte teefjes, 2 zwarte reutjes en 2 lever reutjes. Alle pups hebben een baas!

Florés begon donderdag avond onrustig te worden dus besloot ik bij haar te gaan slapen. De weeën gingen op en af met tussenpozen van een uur of 2. Iedere keer kwam ze me wakker maken en als het weer voorbij was ging ze plat op de koude vloer liggen omdat ze het zo warm had.

 

Vanaf gisteren had ik vakantie dus Florés haar planning kon niet beter. Om 9 uur was Silvia al hier om me gezelschap te houden en rond een uur of 10 kwam ook Jet. We hebben een gezellige dag gehad. foto's gemaakt, op FB iedereen op de hoogte gehouden, de tuin gedaan, Jet heeft Santa en Tictac uitgelaten, een uitgebreide lunch en toen voelde ik het aankomen, ik ging me vervelen... Dat heeft niet lang geduurd want rond 15.00 uur begon Florés echt onrustig te worden. Om 16.00 uur verhuisde ze zelf naar de werpkist en om kwart over 5 lag de 1e pup er, 10 minuten later nummer 2. De laatste werd om kwart voor 10 geboren. Eindstand: 9 pups, 5 zwarte teefjes, 2 zwarte reutjes en 2 lever reutjes. Precies wat we nodig hadden, alle pups hebben een baas!!!

 

Er zijn veel foto's gemaakt, daar ben ik nog mee bezig maar zal ik proberen vandaag nog hier te plaatsen!

Florés en pups maken het goed, vanmorgen heb ik alle pups gewogen en ze zijn allemaal al aangekomen!!!

 

2 juli 2013

Zo, weer even geleden dat ik hier een update gaf. Sorry maar de meeste mensen zitten op Face Book en daar gaat berichten en foto's plaatsen een stuk makkelijker!

Gisteren ben ik met Florés bij de dierenarts geweest voor een röntgenfoto. Ik wilde graag weten hoeveel pups er geboren gaan worden. Ik had al het gevoel dat er veel pups aanwezig waren en mijn gevoel klopte. Er zijn zeker 9 pups gezien, ik (meerdere met mij) denken 10. We zullen zien, dit houdt wel in dat de pups waarschijnlijk ook wat eerder geboren gaan worden. Ik verwacht ze dit weekend. De puppy ren en werpkist staan inmiddels in de kamer. Ze krijgen veel ruimte omdat ik hoop dat ze straks veel buiten zullen zijn. Ze buiten hun ren straks een deel van de huiskamer, keuken, bijkeuken en kunnen zelf naar buiten lopen. De tuin wordt puppy proof gemaakt. Straks lekker buiten zitten en eten terwijl de pups rondscharrelen.

 

Afgelopen vrijdag was het een jaar geleden dat we onze Lana hebben laten inslapen, bijna 13,5 jaar oud. Bij al onze voorgaande nesten (4) konden wij de pups nooit in de huiskamer laten rondlopen omdat zij niet van andere honden en zeker niet van pups hield. Corrigeren deed zij heftig.... Nu voel ik me bijna schuldig dat ik me erop verheug dat dit bij ons 5e nest wel kan. Lijkt me zo gaaf dat de pups straks op de meest vreemde plekken in slaap sukkelen. 

 

Inmiddels heb ik met bijna alle pupmensen persoonlijk kennis gemaakt en ik kan nu zeggen dat wij hele toffe mensen hebben die, net als ik, enorm uitkijken naar een pupje. Als de verdeling een beetje van alles wat is zal iedereen straks een pup hebben, dat geeft een lekker gevoel. Ik heb besloten het hele nest uit te nodigen voor puppy training, ik had alleen niet verwacht dat ze dit eigenlijk allemaal willen. Misschien dat er eentje net iets te ver weg woont maar het zal om de week zijn dus we zullen zien. Ik kijk er naar uit ze straks zeer regelmatig terug te zien.

 

Met Florés gaat het op zich goed, haar buik staat enorm strak en ik voel (en zie) de pups de hele tijd bewegen. Prachtig om te zien vind ik dat. Ze geniet er enorm van als ik, meerdere keren per dag, lekker bij haar ga zitten om haar pups te voelen. Een intiem momentje zo voor ons samen. Ze is nut totaal 6 kilo aangekomen en dat is zeker niet van het eten. Want eten doet ze slecht, soms slaat ze meerder maaltijden per dag gewoon over. Ik heb het gisteren met de dierenarts besproken en hij gaf aan dat het op dit moment niet belangrijk is wat ze eet of hoeveel maar wel DAT ze eet. Ik loop dus een keer of 4 tot 6 per dag achter haar aan met allerlei verschillende hapjes. Waar ze de ene keer haar neus voor ophaalt vindt ze de volgende keer lekker. Nu ben ik geen keuken prinses maar sta er wel van te kijken hoeveel verschillende dingen ik verzonnen krijg. Hoe erg ik het ook vind, brokken zitten er inmiddels ook af en toe tussen. Rode hondenworst, een boterham met worst, brokken, gekookte kipfilet, macaroni, blikje vis, zalm, kvv, BARF, speciale blikjes van de dierenarts wat lijkt op leverpastei. Het lukt me nu bijna 4 keer per dag om er iets in te krijgen, ik moet het soms wel tot 3 keer toe in de honden keuken gaan omruilen omdat ze op dat moment net geen zin heeft ik kipfilet..... Ze zal het nooit komen halen en als ik haar niet voer eet ze gewoonweg niets. Ik doe het graag voor haar, ze heeft het al zwaar genoeg. Ik hoop echt dat als de pups er straks zijn ze wel zal gaan eten. 

 

Verder loopt ze nog 3 keer per dag een half uurtje, alleen nog langs het kanaal zodat we geen andere honden tegen komen en ze kan zwemmen omdat ze het snel warm heeft. Eenmaal thuis valt ze als een blok in slaap. Ze gaat uit zichzelf regelmatig in de werpkist liggen. De laatste dagen, we zijn aan het aftellen....

 

12 juni 2013

Florés is inmiddels ruim 5 weken drachtig en dat is nu duidelijk te zien. Het is echt zo mooi om van dag tot dag te zien hoe ze veranderd, niet alleen haar uiterlijk maar ook haar gedrag. Ze wordt wat rustiger en nog aanhankelijker. Sinds gisteren krijgt ze ook wat meer te eten, ze eet nu 3 keer per dag. Wat op dit moment wel erg lastig is dat er mega veel teken zitten op de plekken waar ik met de honden loop. Tictac en Santa zijn inmiddels behandeld daarvoor maar bij een drachtige teef doe ik dat liever niet. Het is toch altijd troep, bij haar moet ik dus 3 keer per dag door haar mega dikke vacht heen speuren op zoek naar teken. Per dag haal ik er wel een stuk of 6 vanaf. Verder gaat het prima met haar, op de wandelingen geniet ze nog steeds en zwemmen doet ze nog steeds het liefste. Op maandag 1 juli om 14.00 uur heb ik een afspraak staan bij de dierenkliniek voor een röntgenfoto, we weten dan precies van hoeveel pups ze zal bevallen, spannend!!!

 

Inmiddels is de vakantie op mijn werk ook geregeld, na deze week werk ik nog 3 weken, heb dan 3 weken vakantie. Dan ga ik 1 week 3 hele dagen werken omdat ze op mijn werk dan echt een probleem hebben, Guus zal die week vrij zijn om voor de pups en andere honden te zorgen. Na die week ben ik 11 weken vrij, ik ben dan niet alleen full-time bij het nest maar heb daarna ook nog een paar weken vrij om met mijn eigen pupje wat te tutten en frutten. Het begint nu op te schieten, ben op dit moment nog druk met het verzinnen van de namen, ben er bijna uit!!!

 

30 mei 2013

Sinds een paar dagen wist ik het al, dat Florés drachtig is. Ze is al een paar weken heel moe, slaapt de hele dag, is dromerig. Sinds een paar dagen wil ze maar moeizaam eten, vooral in de ochtend zie je haar bijna misselijk worden als je haar een bak eten voorzet. Onze honden krijgen BARF (Bones and Rauw Food) maar ook een koekje voor het slapen gaan wil ze niet. Haring (doen ze normaal een moord voor) vind ze echt vies maar een stukje kaas of hondenworst gaat er nog wel in. Ze is nu al 2 kilo aangekomen, 23 kilo (!) zoveel heeft ze haar hele leven nog niet gewogen. Maar vandaag hadden we een afspraak voor de echo. Ik was om half 4 vannacht al klaar wakker en vanmorgen had ik gewoon buikpijn van de zenuwen! Op de echo zagen we gelijk meerdere pups, ik kies er nooit voor om de buik kaal te laten scheren. Ze is drachtig of niet. We telden er zo snel een stuk of 5 maar niet geschoren is dat moeilijk te zien. Ik heb besloten met 8 weken dracht een foto te laten maken zodat we precies weten hoeveel pups er geboren gaan worden. Nog 4 weken geduld dus. Ik ben zo blij, het dringt nu pas tot me door dat er hier straks weer een pupje rondloopt!!!

 

22 mei 2013

Zo, 2 drukke weken achter de rug. Zondag 12 mei ben ik met Tictac naar de clubmatch van de FRC geweest, een super leuke dag. Ik had dit jaar zelf geen honden ingeschreven, Florés houdt helemaal niet van zoveel mensen en honden op elkaar en met Santa heb ik genoeg shows gelopen. Ik besloot er gewoon een leuke dag van te maken en lekker te kijken en bij te kletsen met iedereen. Tictac heeft zich prima vermaakt, wat is het toch een heerlijk hondje. Hij kan met iedereen overweg en vindt het gewoon leuk als hij met me mee mag.

 

Donderdag 16 mei had ik dan eindelijk de knoop doorgehakt om Santa te laten steriliseren. Ik kon dat dit keer in mijn eigen kliniek laten doen via laparoscopie. Santa wilde dezelfde avond al weer eten en liep de volgende dag alweer een uur mee op onze wandeling. Volgende week laten we de hechtingen eruit halen maar ze is alweer volop in training want op 1 juni staat de wt van de FRC in Almkerk op de agenda. Hopelijk kwalificeren we ons deze keer wel voor de BKB 2014.

 

Zaterdag 18 mei had ik met Estelle Gouwens afgesproken om wat OWT training te doen met haar engelse cocker spaniel Guiness. Wauw wat heb ik genoten van dat hondje. Na de training zijn we lekker gaan wandelen met haar 3 cockers (Guiness, Humber en Riley) en uiteraard had ik Tictac bij me. Aanstaande zaterdag ga ik de hele dag kijken/supporteren op de OWT van de staande honden en spaniels waar zij met Guiness mee zal doen. Ben benieuwd of de proeven heel anders zullen zijn als voor de retrievers.

 

Tja, en dan Florés, verschillende mensen vragen me of ik al wat merk. Nu is ze 2 weken geleden gedekt en dan kun je eigenlijk nog weinig merken aan haar maar toch valt me iets op. Sinds de dekking train ik niet meer met haar. Florés is nogal een gedreven hondje in het werken en bij het zien van trainingsmateriaal bij elkaar rapen raakt zij altijd enorm gestrest. Vooral als blijkt dat Santa mee mag en niet zij. Stress is niet goed voor de dracht dus we laten de trainingen even achterwege. Als ik nu met Santa train laat ik haar thuis, ze krijgt er dus ook niets van mee. Maar ze slaapt enorm veel, kan ook een hele tijd heel dromerig voor zich uit zitten staren, iets wat ik niet ken van haar. Guus heeft me al meerdere keren gevraagd wat ik de hele dag met haar gedaan heb omdat ze gewoonweg in coma ligt. Vanmiddag wilde ik haar een stuk zalm geven en daarbij pakte ze niet alleen de zalm aan maar ook een aantal vingers van mij.... Tja, dracht maakt hongerig???? Nog een dikke week geduld, dan zullen we het weten want op donderdag 30 mei hebben we een afspraak voor een echo.

 

Santa heeft vanmiddag de training van Florés overgenomen. Samen met Jet en Milton hebben we een heerlijke training met voornamelijk wild gehad. De mega sleep liep ze als een raket, dirigeren ging goed, zo ook het markeren. Ja, ik denk dat we samen weer op de goede weg zitten!

 

9 mei 2013

We zijn weer terug uit Duitsland. We hebben 3 heerlijke dagen gehad, een soort mini vakantie. Het weer was prachtig (gisteren zelfs 25 graden) een super leuk hotel en vanuit het hotel liep je zo de bergen in. De dekkingen zijn prima verlopen, vooral de 1e en 2e dag, ze hadden slechts een paar minuten nodig en stonden alle dagen 15 minuten gekoppeld. De 3e dag zag je aan Florés dat ze wat ongeduldig was, ze is een keer of 3 weggerend waarbij ze Envy achter zich aan liet rennen om de auto heen om vervolgens toch weer te gaan staan. We hebben het aan de honden overgelaten of het nog tot een dekking kwam, uiteindelijk liet Florés het toch toe.

 

We hebben echt een soort mini vakantie gehad, lekker wandelen, trainen, op het terras in de zon van een lunch met glas wijn genieten, uit eten, bij Birgit en Dietman gegeten en getraind. Dinsdag hebben Jet en ik een uurtje met Florés wat getraind aan een prachtig water, daarna is ze gedekt en zijn we met Envy wat gaan trainen. De 3e dag zijn we zelfs na de dekking met beiden honden gaan trainen. Dat was gaaf, Florés heeft dan alleen oog voor het werken zo ook Envy. De training ging lekker en we hebben genoten van de passie die deze honden beiden hebben. Nog meer dan vorig jaar ben ik er van overtuigd dat deze honden qua passie, stijl, snelheid, karakter en de wil om samen met de baas te werken zo goed bij elkaar passen. Beiden luisteren goed, zijn goed dirigeerbaar en kunnen heel goed met verleidingen omgaan. Het plezier wat ze uitstralen tijdens het werken is echt geweldig. Op het gebied van werken hoeven ze elkaar niet aan te vullen, ze zijn simpelweg uit hetzelfde hout gesneden. Het leuke van deze combinatie vind ik dat ik hier al jaren mee bezig ben, ik heb Bailey (moeder van Envy) op een veldwedstrijd in Frankijk zien werken, met Ripley (vader van Envy) in Engeland getraind en Floyd (vader van Florés) heb ik zeer vaak aan het werk gezien. Alle 3 hele stijlvolle honden om aan het werk te zien. Santa (moeder van Florés) heeft misschien wat minder stijl maar heeft een enorm easy-going karakter om mee te werken. Heel ongecompliceerd en heeft niet alleen een enorme wil om samen met jou te werken maar ook om voor jou te werken. Dat "brave" zie ik terug in Florés. De tijd zal leren of deze combinatie me gaat brengen waar ik van droom. Voorlopig wachten we rustig af tot het tijd is om een echo te maken.....

 

6 mei 2013

Zo, eindelijk tijd voor een up-date. Dankzij Jet hebben we internet verbinding op onze kamer! Vanmorgen naar Sleeuwijk geweest, volgens de dierenarts was ze niet gestegen sinds gisteren. Behoorlijk teleurgesteld, ik had me helemaal ingesteld op vertrek naar Duitsland. Jet gebeld dat het waarschijnlijk niet door ging, die had haar spullen mee naar het werk genomen om van daar uit door te rijden. Kwart voor 10 telefoon, 11.6!! Schrok me kapot, dat is van een andere hond zeg ik nog. Nee, vanavond dekken..... Gelijk alles in de auto gesmeten, Jet van haar werk opgehaald en doorgereden. Niet te geloven, 650 kilometer in 6 uur gereden. Half uur gestopt onderweg voor koffie en een broodje. Om 5 uur waren we bij Birgit. Hartelijk ontvangen, heerlijk om Birgit, Dietmar en natuurlijk Envy weer te zien. Snel wat gedronken en bij gekletst en toen de honden bij elkaar gelaten. Niet te geloven, binnen 2 minuten zaten ze gekoppeld, 15 minuten hebben ze dat volgehouden. Wat een super snelle en natuurlijke dekking. Ik was echt bang dat we te laat zouden zijn maar dat bleek niet zo te zijn. Morgen een 2e dekking en dan gaan we lekker met Envy trainen! Heerlijk hotel, nu wat relaxen, uitslapen, ontbijten en met Florés wat trainen en wandelen en dan om 4 uur naar Birgit en Dietmar!

 

5 mei 2013

Uitslag bloedonderzoek: progesteron waarde is 5,4, nog iets te laag om te laten dekken. We gaan morgen om 8 uur nog een keer naar Sleeuwijk, rond half 11 is Jet hier en dan vertrekken we samen naar Duitsland. We gaan er vanuit dat ze morgen avond voor de 1e keer gedekt kan worden. Spannend......

 

3 mei 2013

Afgelopen maandag zijn we voor de 1e keer naar Sleeuwijk geweest voor de progesteron waarde te laten bepalen, dat weten we wanneer er gedekt kan worden. Maandag stond ze op 0,2, woensdag op 0,8 en vandaag 2,5. Dat is nog te laag dus we gaan zondag nog een keer naar Sleeuwijk. Zo snel als ze normaal is, zoveel tijd neemt ze nu.... Ik zal de site vanaf nu sneller up-daten, dat beloof ik!

 

24 april 2013

Yes! Loops is Ressekes. Een week later dan de vorige keer dus heel netjes. Omdat ik toch denk dat ze al een paar dagen loops is gaan we maandag voor de 1e keer bloed laten priken om de progesteron waarde te laten bepalen. We moeten 700 kilometer rijden voor de dekking dus ik wil het juist dek moment niet missen uiteraard. Meer nieuws maandag dus!

 

21 april 2013

Zo, eens even de website bijwerken! Op 30 maart hadden wij (Santa en ik) een OWT in Almkerk, helaas haalde we door een stomme fout van mij 1 dummy niet binnen, geen diploma dus. Op 14 april hadden wij onze 1e wt van dit jaar, met Santa in de A. Deze workingtest was in Dongen en georganiseerd door de GRCN. De proeven waren niet moeilijk maar op 1 proef was Santa zo vreselijk eigenwijs (dat ken ik eigenlijk niet zo van haar) en zo miste we dus niet alleen de blinde maar ook nog een markeer. Dat zat me toch niet lekker...

 

Gisteren hadden we onz 2e wt, dit keer in Bergschenhoek, georganiseerd door de FRC. Ook hier vond ik de proeven niet mega moeilijk, wel leuk en zeer afwisselend. OP de 1e proef vielen er 2 markeren in het water waarbij de hond eerst net voor het water een sleep moest oppakken. Dat deed Santa prima, de 1e dummy uit het water was ook zo binnen maar helaas dreef ze 2e al vrij snel af, die lag echt zo aan de overkant. Toch vond ik dat ze daar gewoon had moeten luisteren, ze weigerde het water in te gaan, helaas, een dummy gemist. Op de volgende proef moesten we de hond blind over een vrij breed water sturen en zelfs na 3 keer inzetten weigerde ze te water te gaan. Helaas kreeg je dan ook de 2e en 3e dummy niet dus 0 punten. Wederom dus mega eigenwijs, de andere 3 proeven heeft ze prima gedaan maar helaas voor de 1e keer op een workingtest in de A zonder diploma naar huis. Geen kwalificatie BKB 2014, balen, balen, balen. In Almkerk gaan we het nog eens overdoen, eerst maar eens zien met Santa weer op 1 lijn te komen.

 

Helaas vertoont Florés nog steeds geen tekenen van loopsheid. Ik weet dat er veel mensen zitten te wachten op dit nieuws maar helaas, ik controleer haar elke dag en als ze loops is zal ik dit direct aan iedereen mailen! Nog even geduld....

 

23 maart 2013

Op zondag 17 maart hadden Santa en ik onze 1e OWT van dit jaar. De NLV had prachtige proeven uitgezet in het mooie Heerle. Ik vond de proeven pittig maar we hebben ons er samen doorheen geworsteld. We haalden alle dummy's binnen, best knap want de helft van de open klasse deelnemers hadden 1 of meerdere dummy's gemist. Geen hoge punten maar een mooi begin, ben erg trots op mijn 1e Open klasse hondje!!!

 

Vandaag hadden wij onze 2e OWT maar ik heb gisteren avond besloten niet te gaan. Ik vond de weersvoorspellingen zo slecht dat ik het echt niet zag zitten. Volgende week zaterdag doen we mee met de OWT van de NRC in Almkerk. Hopelijk is het dan een stuk warmer.

 

Het lijkt erop alsof Florés loops gaat worden, we wachten (ongeduldig) af.... Voor haar dan waarschijnlijk geen wedstrijden meer voorlopig. 

 

Op 14 maart was Tictac precies een jaar bij ons, wat is dat toch voorbij gevlogen. Ik kan me een leven zonder hem niet meer voorstellen. Hij heeft zich zo geweldig goed en snel aangepast en is echt een geweldig hondje. Hij heeft al vele hartjes gestolen.... Inmiddels loopt hij bij mij op alle wandelingen zonder GPS mee en dat gaat echt heel goed. Ik hoef hem nooit te roepen, moet alleen even bij kruisingen opletten als ik mijn normale route wijzig want hij kent de ontelbare routes die wij wekelijks lopen volledig uit zijn bol en voor je het weet loopt hij 200 meter van je vandaan je te zoeken. Hij is erg gehoorzaam maar ik moet ook eerlijk bekennen dat hij van alle honden die ik ooit in mijn leven gehad heb het meeste verwent is. Zo kruipt hij na iedere training of wedstrijd in mijn rugzak en haalt daar van alles uit. Zo ook een niet opgegeten boterham. Ik lach daar om en deel die dan met de honden. Vanmorgen had Guus een boterham in een zakje klaar gelegd op tafel om die mee te nemen. Toen hij terug in de huiskamer kwam had Tictac die van tafel gehaald en stond kwispelend bij het zakje naar Guus te kijken. Ja, ook hij moest daar om lachen. Na het wandelen haalt hij altijd zelf zijn balletje van de vensterbank in de gang, ook daar lach ik altijd om. Is het dan zo raar dat hij deze keer zelf een boterham van tafel haalde?

 

10 maart 2013

De BKB was ontzettend gaaf, super organisatie en wat een gave proeven. Aangezien er dit jaar alleen A honden mee deden was het niveau van de proeven beduidend hoger dan vorig jaar. Er waren 4 prachtige proeven uitgezet, er werd gebruik gemaakt van wild, dummy's en beklede dummy's. Voor mijn honden maakt dat allemaal niks uit. We hadden op 3 proeven een sleep, een blinde op 200 meter, verre markeren en heel diep in het bos zoeken op een eiland. Ja, het waren zeer gevarieerde proeven en erg praktijkgericht. Santa heeft mooi werk laten zien en alles binnen gehaald. Ik was heel tevreden, zeker omdat ze 7,5 week schijnzwanger is en tussen de proeven door mega nesten gegraven heeft. Op de proef leek ze haar koppie er toch bij te hebben.

Florés was een heel ander verhaal, op de 1e proef ging het mis en werd ze heel onzeker, op de 2e proef klapte ze helemaal in, ze wilde niet meer zoeken, slepen of markeren. Waar het aan ligt weet ik niet, jammer van al onze voorbereidingen want ze was er zeker klaar voor. De blinde op 200 meter was voor haar waarschijnlijk te moeilijk geweest maar zo ver zijn we niet gegaan. De middag proeven heb ik haar gewoon bij Tictac in de auto gelegd en me op Santa gericht. Er zijn veel en prachtige foto's gemaakt! Bij de prijsuitreiking bleek dat Cees Deelman met zijn Bieke 1e is geworden en Santa en ik 2e!

 

 

 

3 maart 2013

Tijd voor een up-date! We zijn lekker druk op het moment, trainen, trainingen geven, werken (+extra werken) en natuurlijk de voorbereidingen voor de BKB! De afgelopen weken hebben de meiden beiden mooi werk laten zien, veel met wild gewerkt en veel zelfstandig opgelost. Deze week doen we het met trainen wat rustiger aan en op vrijdag heb ik een BKB training geregeld zodat Santa en Florés vast kunnen wennen om samen met mij een wedstrijd te lopen. Normaal heb ik er altijd maar 1 bij me en trainen doe ik ook altijd 1 op 1. Silvia en Jet zullen op de BKB de hele dag op mijn honden letten, Jet zal Florés onder haar hoede nemen en Silvia zorgt voor Santa. Ik wil voorkomen dat 1 van de 2 de hele wachtkamer afbreekt omdat ze mij op afstand de ander horen voorjagen. Guus en Tictac gaan ook mee naar Oldenzaal dus het wordt echt een dagje uit voor ons allemaal. 

 

Maar eerst ga ik zaterdag naar de jachtinstructiedag voor spaniels, georganiseerd door de Jachtcommissie SUN. Ik kijk er erg naar uit, maandag heb ik van mijn werk maar vrij genomen zodat ik een beetje kan bijkomen!

 

7 februari 2013

De trainingen met de meiden gaan lekker, beiden zitten ze lekker in hun vel. Ondanks dat Santa net loops is geweest merk is daar eigenlijk weinig van. Nu het overdag niet meer vriest zijn we ook weer lekker aan het slepen. Maandag trok ik een sleep met een fazant, dat was geen enkel probleem en vanmiddag heeft Florés voor het eerst een hazen sleep gelopen. Al hoewel beiden honden de 2e haak miste hebben ze het toch vrij snel zelf opgelost. Mooi om te zien. Het zoeken en markeren gaat ook bij allebei goed. Waterwerk doen we als het weer dit toe laat. Ondertussen denk ik dat Florés op de BKB best een aantal apporten kan binnen halen, we zullen zien.....

 

28 januari 2013

Langzaam kwam ik uit mijn winterslaap, ik haat sneeuw en heb dus weinig met de meiden gedaan, qua training. Zondag ging het enorm snel dooien en zag ik ineens weer gras, ik werd er helemaal vrolijk van. Zondagmiddag besloot ik dan ook maar gelijk met de meiden te gaan trainen, over een week of 6 staan we op de BKB dus we moeten toch een keer aan de slag. Ik had voor allebei dezelfde training bedacht en ze gingen als een trein. Ik had 2 lijnen van 200 meter bedacht, Santa heeft daar altijd wat meer moeite mee dan Florés. Florés denkt niet na, die weet waar de dummy ligt, zet hem in de 4e versnelling en loopt zo'n lijn in een mega rap tempo. Zo gaaf om te zien. Paar markeertjes, lange lijn naar het bos, net daarvoor lagen wat dummy's en als afsluiting moesten ze dan over die valplek heen het bos in om te gaan zoeken. Ik laat ze dan altijd heel even op de plek snuffelen waar de dummy's lagen, geef dan de zitfluit en stuur ze door. Santa zal daarna altijd nog even snuffelen en moet ik dus nog een keer de zitfluit geven en doorsturen. Florés denkt niet na, die reageert als in een reflex op de zitlfuit en laat zich doorsturen. Ze vliegt het bos in en had de dummy zo. Beiden een dummy of 10 gehaald en de tong op de schoenen. Morgen gaan we ook weer met slepen beginnen.

 

Voor Florés zijn de wedstrijden dit jaar aangepast, helaas geen OWT's. Dit jaar mag Santa ze allemaal doen in de open klasse, Florés kan dan volgend jaar een heel seizoen meelopen in de Novice klasse. Ik zal met Florés pas echt weer wedstrijden lopen in het najaar, als ze na haar nest weer lekker in haar vel zit. Mocht dat niet zo zijn dan volgend jaar maar. Dit jaar is haar nest even het belangrijkste. Ik kijk er zo naar uit, een pupje erbij. Of het een zwarte of een lever wordt weet ik niet, een echte voorkeur heb ik niet. Het hondje moet mij liggen, kleur is dan niet belangrijk....

 

Zaterdag hadden we een flatcoat wandeling van de Facebook "Flatcoat Vrienden". Alle 3 zijn ze mee geweest en hebben het super naar hun zin gehad. Florés heeft lekker met de jonkies, Ki-Ki en Fendi gespeeld, Santa geniet gewoon van de wandeling en Tictac jaagt 2 uur aan 1 stuk alle bramen struiken uit. Hij bleef mooi dicht bij ons, had geen moeite mij te vinden en heeft zich helemaal uitgeleefd. Ik was echt heel trots op hem!

 

Vanmiddag stond er een wandel afspraak met Marijke en haar bruine labjes. We zijn lekker hier de bossen in gegaan want Marijke's labjes zijn beiden loops, hier kan je lekker wandelen zonder honden tegen te komen. Dik 1,5 uur gelopen en eens even lekker bij gekletst. Dat was weer een tijd geleden. 

 

23 januari 2013

Santa haar loopsheid is zo goed als voorbij en nu kijken we uit naar de loopsheid van Florés. Normaal niet maar nu wel, we hebben namelijk besloten Florés de volgende loopsheid te laten dekken. De planning is dat dit in april zal zijn. Hopelijk pups in juni en een mooie meisje voor ons. Ik kijk er zo naar uit.....